tiistai 22. tammikuuta 2013

Rohkea rokan syö, vai syökö?



Muistatteko vielä peruskoulussa, kun koitti se kauhunpäivä ja ruokana oli siskonmakkarakeittoa.
HUI, Se kamala kylmänväre, mikä puistatti koko pientä minää. Mistä se tuli, oliko se opittua isompien esimerkistä? Vaiko mitä...Sillä itse en muista edes koskaan maistaneenkaan kyseistä ruokalajia, vai onko aikatehnyt tehtävänsä ja poistanut muistikuvan pahastahetkestä.

Niinpä aikuinen minä päätin, että nyt on aika kohdata lapsuuden puistatukset ja maistaa siskonmkakkara keittoa..
Asiaan sain hieman rohkaisua Hannamarilta ja Kristiinalta, jotka ovat kertoneet, kuinka kyseinen ruokalaji kuuluu heidän arkiruokiinsa ja on hyvinkin maukasta&suosittua heidän ruokapöydässä.


 Siispä tuumasta toimeen! Ostoslistaani sitten lisäilin siskonmakkarakeitto ainekset...tosin en  tiennyt mitä keittoon tulee, maalaisjärjellä kuitenkin päättelin, että kaiketi siskonmakkaraa ja sitä mitä nyt keittoihin yleensä  tulee.
Makkara hyllyllä, sitten tuumatessa päätin hiukan oikaista ja ostin valmiita jo "Pullautettuja" siskonmakkaroita. Tosin tähän päätökseen vaikutti, myös -30% alennus lipuke ja päivääkin oli vielä muutama jäljellä.


Nyt voin näin jälkikäteen kertoa, että KYLLÄ tehemme tätä toistekkin, eihän se ollut lainkaan puistattavaa. Myöskin lapset tykkäsivät, tosin esikoinen  luuli kanakeitoksi (eli onko oikea siskonmakkara eri makuista). Jälkikäteen sain Kristiinalta neuvoja, että olisi pitänyt ostaa aitoa siskonmkakkaraa ja lisäillä joukkoon ???? (nimihukassa) ja loraus kermaa, ehkäpä testailemme sitä sitten uudella yrityksellä.

* Tuiju *



1 kommentti: